Forum

Løsning: Kall det bare marsipan!
Nidar hevder at «folk flest» vil ha marsipanpølser fra ultimo september og ut året. Det kan nok stemme. Men årsaken til dette er at de selges til dumpingpris hele høstsesongen. De konkurrerer dermed ut andre sukkervarer, og blir kjøpt av alle som egentlig bare vil ha «noe søtt».

Det er nok ikke slik at kjøperne av oktobermarsipanen gjør det fordi de gleder seg til jul.

Det er også et faktum at disse marsipanpølsene smaker best når de er ferske, dessuten er de bedre enn såkalte «Gullbrød», både på smak og pris.

Løsning: Selg marsipanpølsene hele året, men kall dem bare «marsipanpølser»! Da blir alle fornøyd, inklusive Karius og Baktus, som får jul hele året.

Amund Bisgaard
2007-10-13

(Uten tittel)
Hei enda en gang, kjære julefascister!

For en herlig ironi i innleggene to og tre hakk under denne (hvis forumet ikke blir redigert i mellomtiden). Kampanjeledelsen klager over at det kommer mye spam inn på dette forumet, og lurer på om det kan ha vært gjort med hensikt. I innlegget over anbefales «aktivistene» å spamme Nidar! «Med hensikt»? 😀

Kan dere ikke skjønne at folk ønsker å bestemme selv når de kan kjøpe marsipan pakket inn i rød plast? Hvis dere likevel skal bestemme over forbrukere og butikker her i landet – kan dere ikke redegjøre litt bedre for hvor denne formynderretten deres kommer fra?

Det er dere som er den store «spammeren» her; butikkene tilbyr oss å kjøpe julemarsipan – hvis vi vil! – mens dere prøver å påtvinge oss lekeideologien deres uten at vi ber om det. Hva er dealen med sosialister og de h******* klistremerkene overalt?

Hvis fornuftige folk ikke vil ha juleting i oktober, da velger de enkelt og greit å ikke kjøpe sånt.

Arne Sjøberg
2007-10-07

Imbesiler
Hvordan har dere fått for dere at nidar har skyld i at marsipanen kommer tidlig i butikkene? Hadde nidar hatt kontroll hadde de solgt det fra august, for det er da det blir laget. Det er butikkene som har ansvar for hva som blir satt ut i hyllene, og hvis de mener de kommer til å tjene en god slant på å sette ut marsipan i oktober, så er det totalt deres ansvar.

Ansatt Nidar
2007-10-04

Send protest til Nidar!
Når Nidar gjør det så utrivelig for oss, bør vi gjøre det samme for dem! Her er e-postadresse deres:

firmapost@nidar.no

Til orientering
2007-10-04

Beklager mye spam
Vi beklager sterkt at det hagler inn spam. Skulle nesten tro det var gjort med hensikt..?

Kampanjeledelsen Kampanjeledelsen
2007-10-02

Hur svårt är det?
Är ni medvetna om att man faktiskt kan välja att stå utanför all denna hets?
Det är inte svårare än att säga, «det här är inget jag ställer upp på» och sen ge fan i att handla julklappar o annan skit som man «måste» ha.

Jag personligen firar min egen jul, genom inte göra något som helst, julmat o julklappar existerar inte i mitt firande, det enda som är något att fira överhuvudtaget är ju att man har ett par dagar fri från jobben.

Det är ju trots allt vi konsumenter som «bestämmer» vad som säljs i butikerna. Tänk på det.

Patrik Andersson
2007-03-30

Flott tiltak!
Hei! Har tenkt på denne ideen lenge! Flott konsept, hatar at butikkane får inne julemat osv i tidlig oktober, det burde ha vert eit forbud mot julevarer i butikkar før 1.desemeber!

William Gullaksen
2007-01-04

Nå som vi endelige har blitt voksne trenger vi ikke vente på jula lenger!
Må bare le når jeg leser sånne innlegg som »pepper kake» har skrevet her. »Herregud ass likzm ikke jul før på julaften da, herregud ass, teit likzxm» Du har tydeligvis ikke satt deg særlig inn i problemstillingen her. Ser du ikke noe galt ved at allerede i starten av september kan man finne julemarsipan og diverse lignende i de mest ivrige butikkene?`Og hva tror du det gjør med »magien ved julen» og da med spesielt tanke på barn. I oslo ble det pyntet med juletrær og div lignendene allerede 4.november. Jula blir da til de grader preget av handelsstanden kyniske profittjakt at bismaken blir for stor, så man rett og slett blir immun. Jula blir rett og slett korrumpert og blir et svakt of falskt speilbilde av seg selv.

Det er ikke dette som er tanken med jula og julas verdier!

Smult ringer
2006-12-09

jul i september???
til deg som skrev innlegget litt lenger ned her at julen er flyttet til september: Hvor har du slikt fra? Her er dte iallefall jul i desember, jul er 24 desember, det går ikke an å flytte på jula skjønner du….uansett hvor mange marsipanpølser du stapper i deg i september så er det ikke jul da din tufs………kan spise ribbe og medisterkaker i september jeg, men det betyr da ikke at jeg feirer julaften da

pepper kake
2006-12-08

Det som feiler butikkene
Det som feiler butikkene er som følger; I løpet av oktober og november kommer alle julevarene inn. De ansatte jobber på spreng for å få disse ut til jula begynner. Ikke alle har kapasitet til å sette disse varene på lager til desember måned, og om det ventes med å ta inn varer til i desember må det være minst fem ansatte på for å ta seg av både varer og kunder. Som kjent blir antallet kunder mangedoblet i desember, og er ikke alle varene satt ut til første desember klages det på dårlig utvalg. Nå skal det også sies at jeg som selv står i butikk har opplevd MANGE kunder som i oktober kommer og sier «endelig ferdig med julehandelen.»

Men jeg forstår poenget deres. Man mister liksom julestemninga litt av at man ser nisser på utstilling lenge før advent. så jeg meller meg på oppropet jeg. selv om jeg ikke har noen tro på at det vil fungere.

butikkmedarbeider Eliassen
2006-12-02

genialt
Hmmm…vi vil ikke ha jul før i desember, hva gjør vi? JO, vi kler oss ut som nisser og går rundt og aksjonerer.

Genialt. Ta dykk ein bolle…

meg sjøl
2006-11-30

GJE OSS GJULA TELBAKE!!!»
e forstår fan ikke ka som feila butikkan, e kan se julemarsipan i butikkan allerede i september! satan!!!!

Pål Willumsen
2006-11-29

Gi oss jula tilbake!
Det er så dårlig gjort mot dakkar julenissen å misbruka jula sånn. Personlig er jeg ikke helt tilhenger av shopping på denne måten. Jeg begynte i august faktisk med å kjøpe inn julegaver, også lager man jo noe selv også, så jeg er ikke så glad i de stivhøye prisene rett før jul på ting. Jeg liker mye bedre de gode gamle gavene med innhold, de gavene som overfører energi og glede og som gir mening. Jeg synes det er så dårlig gjort å misbruka jula sånn fra bedriftseierne, for jula er så mye mer enn bare penger. Og det mener jeg. Jeg kommer i alle fall til å fortsette å beholde julegleden, den ekte julegleden som ikke handler om penger, men om følelser og hygge, og selvfølgelig det sosiale, sålenge jeg lever. Jeg er bare 21 år, men jeg har bodd på gammelgård uten særlig penger jeg også.

Schwe G
2006-11-28

Kjøpsglede
Enig med en lenger ned på siden at vi har valgfrihet. Vi har tross alt en hjerne å tenke med. Vi trenger ikke stikke hånda borti dunga med julegoder. Det er selvsagt et salgstriks fra butikkens (og Nidar ++?) side, lett å ta med seg en pose eller tre i kassakø. Mer klirrende mynt i kassa, da, når alle er stressa klokka fem og skal hjem til middagen… 🙂

På den andre siden er jeg en anelse irritert på at varene kommer ut i butikkene så tidlig spm de gjør. Det ødelegger stemningen min ganske mye måtte se på alt det gode som ligger rett foran nesa, og at jeg ikke vil se på det, eller bli tvunget til å nekte å kjøpe før det har blitt litt uti desember. Jeg vil jo ikke spise julegodter i september!

Sara O grønne glitrende
2006-11-27

Valgfrihet
Det er for dumt at man skal protestere mot at julevarer kommer for tidlig i butikken, det er jo tross alt en grun til at aktørene sender ut sine varer så tidlig. Folk kjøper det, ergo lønner det seg. Hvis alle slutter å kjøpe, vil det ikke være noe problem lenger, men folk må da få kjøpe den brusen og det godteriet de liker best, eller hva?
Dere trenger ikke prakke på deres eget syn på noen andre.

Vegard Ekra
2006-11-23

Ja, jula er koslig
Selvfølgelig er jula koselig. Jeg elsker også julen, men det finnes ikke noe koselig med butikker fulle av juleting i september, oktober eller november. Er det noe koselig med all julepynten som er på salg i januar for eksempel? Neppe, det er bare trist, for da lengter vi tilbake til jula.
Jeg vil ha en jul som da jeg var liten. Julegatene åpnet 1 desember, ikke i slutten av november. Jeg vil ha juleverksted med klassen, glede meg til julekalenderen som starter den 1. For ikke snakka om duften av bestemors julebakst som fyller huset med deilige lukter hele denne herlige måneden. Men neida. Nå vil folk kjøpe ferdigpynta juletre i september, pynte huset og sette opp stjerne og lysestake allerede i oktober, for det er de som har gjort det alt.
Hvis alle blir så stressa, hvorfor ikke starte alt i januar, så har vi et helt år på oss?
Selvfølgelig er det helt greit å handle julegaver hele året, så slipper man å bruke masse penger og stresse med det før jul. For det er gavene som stresser, ikke sant? Derfor er mitt tips til folk som blir så stressa i jula, kjøp gaver hele året, men la julepynten og resten av jule-dilldallet vente, iallefall til første advent…

Cathrine Johansen
2006-11-13

ang jula
halla folkens.. no sitt vi 5 kammerata i drikk gløgg me noe godt i å har satt opp jule treet med lys å full pakke:) håper mange andre vill joine oss også med å ta jula så fint på forskudd:) dette er knall.. vi har også gått rund juletret å synghet fine julesanger… masse koza fra trøndreske før juls elskere…. koz koz

lars jørgen selven
2006-11-10

Hjelpes
Til dere som absolutt vil ha julebrus og julegodteri året rundt – det heter JULEbrus, så er det jo logisk at dette bare burde selges i jula. Hvis man vil ha disse produktene i September så er det jo ingen vits i at det heter julebrus. Da blir det jo bare vanlig brus, og da kan man jo like godt selge brusen året rundt. Men hvis alle vil ha det de vil ha, akkurat når de vil, så blir det jo ingen ting som blir reservert bare til jula. Og da er det jo ikke så mye julestemning igjen. For min del i hvertfall.

Monika Staven
2006-11-09

hallo…
hvorfor bry seg om at julesnopet kommer tidlig i butikkene??er ikke det bare bra?
og hva med oss som liker at jula kommer tidlig, vi vil ha det slik, må dere ødlegge?
men jeg tviler på at dere klarer å ødlegge…finn dere noe annet å bruke tid og krefter på…fattige barn i verden kanskje det hadde våre en ide?
da hadde dere gjort noe fornuftigt vertfall!!!

anonym anonym
2006-11-09